Login / Subscribe

Language: English | Nederlands | Franšais | Italiano | Espa˝ol | Euskara

Login / Subscribe   
News and Media > News

 
Rest UCI Pro-Conti teams nu ook bekend
Posted by: DZI (10 December 2010 18:44)

De UCI heeft vandaag de overige licenties voor de Professional-Continental klasse bekend gemaakt. Naast de 16 teams die eerder deze week door CyclingFever werden onthuld, zijn er nu nog 7 teams toegevoegd aan de lijst. Daarmee komt het aantal teams voor 2011 op 23 Pro-Conti team, dat is twee meer dan het aantal in 2010.

De Belgen zullen tevreden zijn: Verandas Willems - Accent is het derde team die een Pro-Continental licentie heeft mogen ontvangen. Een primeur voor Canada overigens, want Team Spidertech powered by C10 heeft ook een licentie bemachtigd. Lucas Euser mag gequote worden met een "emotioneel moment tijdens het team kamp", waarmee hij blijk geeft aan zijn vreugde voor het gehele team. Tenslotte is Colombia Es Pasion - Cafe De Colombia de laatste nieuwe aanwinst in de tweede divisie van de UCI.

De overige vier teams behouden in 2011 hun licenties:
Andalucia Caja Granada (ESP)
De Rosa - Ceramica Flaminia (IRL)
Acqua & Sapone (ITA)
CCC Polsat Polkowice (POL)

Daarmee is het ook duidelijk dat het Australische team Pegasus Sports volledig 'naast het potje piest'. Zij zullen niet blij zijn met de beslissing van de UCI om een Pro-Conti licentie te weigeren, aangezien ze zelfs een aanvraag voor de ProTour status hadden gedaan. De plannen om een uitgebreid Europees race-seizoen te rijden konden wel eens flink beperkt worden. Volgens Velonews heeft de Australische formatie echter nog tot 15 december om alsnog hun papieren in orde te krijgen en daarmee de commissie te overtuigen van hun Pro-Conti waardigheid.
Source: UCI

Comments
No comments posted
 
--- advertisement ---