Login / Subscribe

Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español | Euskara

Login / Subscribe   
News and Media > News

 
Uitdagende Vuelta a España 2011
Posted by: DZI (14 January 2011 16:16)

The nieuwe route van de Vuelta a España is onlangs bekend gemaakt. Verrassend is dat de Spanjaarden voor het eerst in dertig jaar het Baskenland aandoen! Diverse etappes spelen zich af in het noord-oosten en aan de Atlantische kust van noord-Spanje. De beklimming naar de alom gevreesde Anglirú maakt ook weer deel uit van de ronde.

De race begint met een team time trial in de kustplaats Benidorm, waarna de sprinters twee kansen krijgen. De uitdaging begint echter al in etappe 4 die naar de Sierra Nevada leid, één van die 20+ kilometer lange beklimmingen die dit gedeelte van Spanje rijk is en een kans voor de klimmers om alvast wat op te schuiven in het Algemeen Klassement. De race verhuist naar het noorden met nog wat mogelijkheden voor sprinters, maar niet veel.

Tegen de tijd dat het noord-oosten van Spanje wordt bereikt is het voortdurend heuvelachtig, om niet te zeggen bergachtig, met een aantal listige opgangen naar de finish en zware beklimmingen onderweg. De etappes 9 t/m 12 zijn allen bedoeld om het klassement te ordenen en de enige tijdrit van deze race in te verrijden, al is die ook niet vlak te noemen.

Het zwaartepunt van de race zijn etappes 14 en 15, aan het eind van de 2e week. Etappe 14 eindigt met twee zware beklimmingen van de San Lorenzo en de Lagos de Somiendo er meteen achteraan. Etappe 15 serveert dan de angstgegner van menig wielrenner: de Alto del'Anglirú, voorafgegaan door de Cordal, van de eerste categorie. De laatste week gaat het het Baskenland in, en ook daar wordt de maat genomen van de klimmers op de lastige Peña Cabarga in etappe 17. Tegen de tijd dat de renners Bilbao - of moeten we zeggen Bilbo - verlaten is het klassement wel bekend, terwijl Madrid de volgende dag de afsluiting verzorgt.

Met niet minder dan zes heuvelop aankomsten, een redelijk vlakke TTT en een niet zo vlakke ITT, is het duidelijk dat de klimmers zich thuis zullen voelen in Spanje. Net zoals de edities dit jaar van de Giro en de Tour, lijken de klimmers opnieuw de betere kaarten in handen te hebben in de Vuelta a España 2011.
Source: Etappes


Links: Vuelta a España 2011

Comments
No comments posted
 
--- advertisement ---