Login / Subscribe

Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español | Euskara

Login / Subscribe   
News and Media > News

 
De week in het kort
Posted by: DZI (21 November 2010 18:23)

Het belangrijkste wielernieuws van de afgelopen week op een rijtje. - Tour Down Under wordt in januari een sprintgala. Zowel Greipel, Farrar en Cavendish zullen aan de start komen. - Matti Breschel's voorjaar is in gevaar. Een oude blessure aan de knie speelt weer op en Breschel heeft besloten zo snel mogelijk een knie-operatie te ondergaan. De revalidatie kan tot drie maanden duren.

- Peter Wrolich hangt fiets aan de haak. Hij reed tien jaar voor Gerolsteiner en de laatste twee jaar voor Milram. Het voornemen is om wél actief te blijven in het wielrennen.
- Sarah Düster naar Nederland Bloeit. Sarah verheugt zich samen met de nummer 1 op de wereldranglijst, Marianne Vos, in één team te rijden. Daarmee maakt ze dezelfde overstap van Cervélo als ploeggenoten Schwager en Aubry.

- Olympische droom voor Clara Hughes. De voormalige Olympiër Clara Hughes won in Turijn 2006 nog goud voor Canada op de schaats. Nu wil ze de overstap maken naar de fiets en voor haar land in 2012 zowel op de baan (achtervolging) als de individuele tijdrit op de weg uitkomen.
- Alejandro Valverde vangt bot bij Zwitserse rechtbank. Het beroep dat door de Murciaan was aangetekend tegen de Italiaanse CONI-schorsing is deze week afgewezen. Nu loopt alleen de zaak nog tegen de wereldwijde schorsing.

- Davide Rebellin's schorsing loopt in april 2011 af. De Klassiekerspecialist wil nog twee jaar koersen en heeft volgens eigen zeggen al contact met enkele ploegen. Intussen heeft hij dit jaar 30.000 kilometer afgeraffeld, alsof hij een normaal wielerseizoen achter de rug heeft.
- Luciano Pagliarini kondigt zijn afscheid aan. De Braziliaanse sprinter die afgelopen jaar voor Scott-Marcondes Cesar-São José dos Campos uitkwam, heeft de onderhandelingen met het Spaanse Movistar zien afketsen. De 32-jarige renner zal nu zijn energie in de Braziliaanse Federatie gaan steken als coach voor het baan-team in de aanloop naar de Olympische Spelen 2016 in eigen land.

- Varnese-Neri is zeker van Giro deelname in 2011, zo heeft Angelo Zomegnan in Catania bekendgemaakt. Daardoor is de speerpunt van het team, Giovanni Visconti, al zeer vroeg in zijn nopjes. "Het lijkt of we de eerste overwinning van het seizoen al behaald hebben." Het is overigens tamelijk vroeg om de eerste wildcard bekend te maken, nu er tot nog toe slechts vier ProTour teams bekend zijn.
- Paolo Bettini, bondscoach voor Italië, heeft het parcours van de WK in Denemarken geïnspecteerd. Hoewel Italië met zowel Petacchi als Bennati de ideale kandidaten lijkt te hebben, ziet Bettini toch vooral Petacchi als kanshebber "omdat hij eerder wedstrijden van meer dan 250km heeft gewonnen."
Source: Diverse bronnen


Links: Matti Breschel, Peter Wrolich, Sarah Düster, Clara Hughes, Alejandro Valverde Belmonte, Davide Rebellin, Luciano André Pagliarini Mendonca, Giovanni Visconti, Paolo Bettini, Alessandro Petacchi, Daniele Bennati, Patricia Schwager, Emilie Aubry

Comments
No comments posted
 
--- advertisement ---