Login / Subscribe

Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español | Euskara

Connectez-vous / S'inscrire   
News et média > Actualités

  Langue:    DE | EN | ES | EU | FR | IT | NL | PT |

Uitdagende Vuelta a España 2011
Placé par: DZI 14 Janvier 2011

The nieuwe route van de Vuelta a España is onlangs bekend gemaakt. Verrassend is dat de Spanjaarden voor het eerst in dertig jaar het Baskenland aandoen! Diverse etappes spelen zich af in het noord-oosten en aan de Atlantische kust van noord-Spanje. De beklimming naar de alom gevreesde Anglirú maakt ook weer deel uit van de ronde.


Rest UCI Pro-Conti teams nu ook bekend
Placé par: DZI 10 Décembre 2010

De UCI heeft vandaag de overige licenties voor de Professional-Continental klasse bekend gemaakt. Naast de 16 teams die eerder deze week door CyclingFever werden onthuld, zijn er nu nog 7 teams toegevoegd aan de lijst. Daarmee komt het aantal teams voor 2011 op 23 Pro-Conti team, dat is twee meer dan het aantal in 2010.5 promovendi naar Professional-Continental klasse!
Placé par: DZI 9 Décembre 2010

In 2011 kunnen we vijf nieuwe teams in de UCI Professional-Continental klasse verwelkomen, zo heeft CyclingFever.com vernomen. Naast de al bekende promotie van United Healthcare zijn nu ook vier andere promovendi bekend geworden.


Davis voor Astana in Tour Down Under
Placé par: DZI 3 Décembre 2010

Langzaam maar zeker druppelt er steeds meer informatie binnen over de deelnemers in de Santos Tour Down Under, die vanaf 18 januari in en rond Adelaide wordt verreden. Hoewel nog niet officieel bevestigd door de organisatie van de Tour Down Under, heeft Allan Davis al laten doorschemeren zijn 2011 campagne in Australië te zullen starten.QuickStep op pad met nieuwelingen
Placé par: DZI 3 Décembre 2010

De Belgische formatie van QuickStep reist in januari naar Australië voor de Santos Tour Down Under. Volgens het persbericht van de Aussies zal Francesco Chicchi de (sprint)kar moeten gaan trekken voor de 'Vlamingen'.


Peter Sagan stelt seizoenstart uit - of niet?
Placé par: DZI 28 Novembre 2010

De grootste wielerrevelatie van 2010, Peter Sagan, ziet zich genoodzaakt de geplande seizoenstart in de Tour Down Under te laten schieten. De website Vélochrono.fr riep hem onlangs nog uit tot beste Neo-prof van 2010, terwijl Sagan de tweede helft van datzelfde seizoen al geplaagd werd door maagproblemen en onder andere in de Ronde van Polen vroegtijdig afstapte.Verrassende carrièrewending Elijzen
Placé par: DZI 26 Novembre 2010

Michiel Elijzen wordt ploegleider voor Omega Pharma-Lotto in 2011 en dat mag als een verrassing te boek staan. De slechts 28-jarige renner stopt met zijn actieve wielercarrière na twee jaar verbonden te zijn geweest aan de Omega Pharma-Lotto selectie.


Team QuickStep verzekerd van toekomst
Placé par: DZI 25 Novembre 2010

Patrick Lefevere heeft een belangrijke geldschieter voor de komende jaren binnengehaald. Een Tjechische zakenman en miljardair, Zdenek Bakala, en Nederlandse zakenman Bessel Kok (voormalig topman Belgacom) hebben zich verzekerd van het hoofdaandeel in de QuickStep wielerploeg. QuickStep blijft in ieder geval gedurende het seizoen 2011 shirtsponsor.Cipollini adviseur bij Team Katusha
Placé par: DZI 23 Novembre 2010

Mario Cipollini gaat aan de slag als adviseur bij Team Katusha. De ex-wereldkampioen en topsprinter van weleer gaat zijn kennis delen met de jeugd van de Russische brigade met het doel de resultaten positief te beïnvloeden. De overeenkomst met het Russische team is aangegaan voor één jaar.


UCI maakt de 18 ProTeams bekend
Placé par: DZI 22 Novembre 2010

De UCI heeft vandaag de volledige lijst van UCI ProTeams bekend gemaakt, in tegenstelling tot het nieuws dat dit op 10 December zou gebeuren. Het is nu duidelijk dat Geox-TMC het toch zonder de begeerde licentie moet doen. Naast Geox moet ook Cofidis toezien op een afwijzing voor de hoogste divisie ten gunste van AG2R, ondanks de hogere positie op de UCI-ranking.De week in het kort
Placé par: DZI 21 Novembre 2010

Het belangrijkste wielernieuws van de afgelopen week op een rijtje. - Tour Down Under wordt in januari een sprintgala. Zowel Greipel, Farrar en Cavendish zullen aan de start komen. - Matti Breschel's voorjaar is in gevaar. Een oude blessure aan de knie speelt weer op en Breschel heeft besloten zo snel mogelijk een knie-operatie te ondergaan. De revalidatie kan tot drie maanden duren.


Geen ProTour voor Geox-TMC + Update
Placé par: DZI 19 Novembre 2010

Het lijkt erop dat Team Geox-TMC het volgende seizoen genoegen zal moeten nemen met een Pro-Continental licentie. Volgens Tuttobiciweb zou de manager van het team, Maurizio D'Angelo, gisteravond gebeld zijn door Pat McQuaid die hem in dat gesprek van de afwijzing op de hoogte gesteld zou hebben. Op dit moment zijn de beweegredenen van de UCI nog niet bekend.Twenty3c-Orbea nieuw Brits continental team
Placé par: DZI 18 Novembre 2010

Nadat in Zweden vorige maand bekend werd gemaakt dat er een nieuw continental team werd opgericht, volgen nu ook de Britten met een compleet nieuw team. Naast het doel om in 2011 bij de top 3 teams in Groot-Brittannië te horen via het nationale circuit de 'Premier calendar', hoopt het team regelmatig in de Europe Tour te mogen rijden.


'Manx Missile' ook in Australië
Placé par: DZI 16 Novembre 2010

De Tour Down Under (18 - 23 januari 2011) belooft een spektakel te worden voor de liefhebbers van sprints. Nog nooit hebben zich zó vroeg in het seizoen alle sprinttoppers verzameld, nu bekend is geworden dat ook Manxman Mark Cavendish voor HTC-Highroad deel zal nemen.4e liefdadigheidsveiling Raisin Hope
Placé par: DZI 15 Novembre 2010

Ex-pro Saul Raisin organiseert een liefdadigheidsveiling waarvan de opbrengst geheel ten bate van onderzoek naar hersenletsel komt. Er kan vanaf 21 november worden geboden op diverse unieke goederen, onder andere een gesigneerde Eddy Merckx poster. De bieding verloopt via E-bay en blijft tot 28 november open.

 
--- publicité ---